Ken-Gøran Mikkelsen

www.ken-g.no


Om ham

Ken-Gøran Mikkelsen er en unik musiker og komponist fra Skjervøy, født i 1980, nå bosatt i Borge i Vestvågøy kommune i Lofoten. Hans bakgrunn er fra det norske, samiske og kvenske. Han har studert trompet med professor Arne Bjørhei på musikkonservatoriet i Tromsø, og studert ett år på orgel med professor Bjørn Andor Drage. Ken-Gøran har også studert kirkemusikk m.m. på "Kristelig Utdanningssenter Nord (Girkolaš Oahpahusguovdáš Davvin)", med bl.a. kantor Stephen Sirris. I tillegg har han gått på Manger Folkehøgskole.

Det som gjør Ken-Gøran så utrolig unik, er hans evne til å spille orgel og trompet/kornett samtidig. Ganske utrolig, men sant. Og dette gjør han gjerne på konserter m.m.

Ken-Gøran Mikkelsen har etablert seg som trompetist/kornettist, organist/kantor, komponist/arrangør og dirigent. Han jobber både som profesjonell frilans-musiker, dirigent og komponist. I tillegg til dette, jobber Ken-Gøran som organist/kantor på Vestvågøy i Lofoten.

Han har utgitt en CD sammen med ensemblet Cantus Polaris, en gruppe som har spilt utallige konserter i Norge i perioden 2005 - 2013. Og som har deltatt flere ganger på norsk TV. Cantus Polaris har gitt Ken-Gøran og de andre medlemmene muligheten til å spire som profesjonelle musikere.

Ken-Gøran dirigerer 5 kor, hvorav 2 er barnekor. I tillegg er han gjestedirigent og instruktør til seminarer for storband, korps og kor. Han har utrolig mange konserter og prosjekter bak seg, som settes veldig pris på i musikkmiljøet i Norge. Du kan lese mer om hans meritter som dirigent her.

Som komponist, har Ken-Gøran skrevet flerfoldige verk for kor, brassband og orkester. Flere av disse er skrevet på bestilling av ulike kor og ensembler. En av de mest kjent stykkene hans er "Gloria" (2013), som blir brukt regelmessig på gudstjenester i kirkene i Lofoten.

Når han ikke musiserer på trompet/kornett, orgel, piano eller som dirigent, komponerer han musikk. I 2015 komponerte han flere verk med utgangspunkt i folketoner fra Borge (i Lofoten) for orgel, trompet og eufonium, til konsertserien "Lofoten Sommerkonsertr". Han har også flere prosjekter pågående, så se opp folkens. Mye god musikk kan komme fra Lofoten...

Copyright © | 2001 - 2022